donderdag 13 oktober 2011

mijmeren aan de keukentafel

zittende aan de keukentafel heb ik o.a zicht op deze wandhij hangt vol met herinneringen...linksboven de blauwe bordjes van de muur bij de trap van mijn schoonouders, daaronder een prent van de astronomische klok/kerk in Praag, daar hebben we heerlijk zitten genieten op een van de vele terrasjes, daaronder een waterverftekening van mijn dochter gemaakt op de lagere school in, ik meende groep 4.
Rechtsboven een bord uit het servies van mijn ouders, daar zijn ze mee begonnen na hun trouwen nu 55 jaar geleden, ik weet nog dat die zondag`s op tafel kwam. daaronder een gewei  geschoten door mijn vader in Polen .
Linksboven het handdoekrekje zie je een klein rond borduurtje , gemaakt door mijn dochter toen ze als klein meisje bij beppe logeerde, daar heeft het al die jaren in de keuken gehangen, en nu bij mij, de zilveren suiker/roomlepels komen ook uit dezelfde keuken net als het handdoekrek met de ..hoe heet zo`n kleedje ervoor.
de foto, dat zijn mijn pake en beppe, van vaderskant, het hartje heb ik eens uit een stuk hout gezaagd daar opgehangen, en het hangt er nog , de rest is gekregen of gevonden/gekocht van de kringloopwinkel.bussen uit de keukenkast ouderlijk huis echtgenoot, nu pronkstukken in onze keuken!

zomaar even een rondje door mijn keuken....ik ga verder mijmeren bij een bakje koffie.

liefs Anna.

10 opmerkingen:

 1. Oooohhhh, wat een heerlijk uitzicht! Zet maar een koppie extra, ik kom er aan! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een superknusse, gezellige keuken zeg. ik kan me zo voorstellen dat je daar heel erg graag zit met een bakkie :-) Leuk ook al die herinneringen zo samen. Mijmerse en groetjes, Jolanda.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er gezellig uit!
  Mijmerse!
  groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die wand met al die prachtige memories is een wand naar mijn hart. Hoe mooi zijn al die verhalen-super. Zo hou je het allemaal levend en dichtbij.
  Ik wens je ook voor morgen alvast veel sterkte en ook vreugde want ze is er nog. Lieve groet met hart&ziel van Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om een blik te slaan op jouw keukenmijmerwand, Anna! Ik vind het mooi om te zien hoe mensen hun herinneringen koesteren en betekenis geven.
  Fijne dag morgen, als je moeder jarig is!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat ben je toch een koffieleut haha net als ik! Gezellig in jouw keuken, mooie herinneringen...
  jij alvast gefeliciteerd met je weegschaalmoeder, ook al net als ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow wat heb je een dierbare spulletjes staan zeg. Echt super leuk om te zien. Misschien is het een idee om mee te doen met Home Sweet Home. Elke maandag even gluren bij de buren :)
  Groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gezellige keukenwand, heerlijk om daar naar te kijken, fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag Anna, graag mag ik even bij u kijken om te genieten wat u allemaal maakt. Zo'n doek voor bij het handdoekrekje heette dat niet een overhanddoek. Heb ik zelf nog wel gemaakt. Wordt nu eigenlijk niet meer gebruikt. groet fan Wiepkje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Anna-tje: het is rustig bij je! Hoe gaat het met je moeder en met jou?! xxx Sil.

  BeantwoordenVerwijderen